Start > Olika skyltar > Neonskyltar

Neonskyltar

Neonskyltar ingår i kategorin fasadskyltar och har använts sedan lång tid tillbaka. Neonskyltar har varit en dominerande skylttyp sedan 1930-talet.

Typer av neonskyltar

Det finns ett gäng olika typer av neonskyltar. När ni väljer design av din neonskylt bör ni ta hjälp av företaget som ska tillverka er neonskylt, då får ni hjälp av experter inom området som vet hur er neonskylt ska designas för att sprida sitt budskap på bästa sätt.

Vad består en neonskylt av?

Neonskylt

Neonskyltar är gjorda av tunna glasrör som lyser som lysrör och kan vara i alla möjliga färger, glasrören formas till bokstäver eller den form som skylten ska ha. Glasrören tillverkas för hand av skickliga och kreativa glasblåsare som hettar upp och formger glaset till precis den form de ska vara.

Runt sekelskiftet år 1900 blev det möjligt att med hjälp av elektrisk spänning få ädelgaser att lysa. Neonskyltar blev då snabbt populärt över hela världen och inte minst i Sverige. En av de tidiga neonskyltarna i Sverige var NK-klockan som monterades år 1939 i Stockholm och sitter kvar än idag.

Användningsområden

Neonskyltat syns som bäst då det är mörkt ute, därför passar de bäst att använda neonskyltar till ditt företag om det är viktigast att synas väl när det är mörkt ute. Ett bra exempel är att många krogar och restauranger som är som mest populära under kvällen och natten använder sig av neonskyltar.

Det här betyder inte att en neonskylt är dålig att ha på dagen, en bra designad neonskylt ser även bra ut på dagen och sprider de budskap den ska dygnet runt. Ett annat rekommenderat alternativ att använda för att din skylt ska synas dygnet runt är ljusskyltar och ljuslådor.Andra liknande skyltar: ljusskyltar, ljuslådor


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar