Start > Olika skyltar > Ljusskyltar

Ljusskyltar

När du behöver en skylt son syns väl dygnet runt. Ljusskyltar är väldigt använt i hela Sverige, skyltarna lyser upp hela städer och inte minst Stockholm, Malmö och Göteborg.

Ljusskyltar brukar visa vilket vad det är för företag som finns i huset där skylten sitter. En ljusskylt syns över stora områden och ännu bättre i mörker. Ljusskyltar kan inte bara göras enkelsidiga utan också dubbelsidiga så att de sys lika bra från båda hållen. Ljusskyltar ingår i kategorin fasadskyltar och kan delas upp i många typer av skyltar som till exempel neonskyltar och ljuslådor.

Om du däremot är ute efter att sätta upp en skylt enkelt och billigt som varken behöver lysa eller se allt för proffsig ut så kanske det bästa alternativet är banderoller.

Typer av ljusskyltar

Det finns många olika typer av ljusskyltar och det är viktigt att hitta en skylt som passar just er. En skylt ska utrycka och förmedla precis på de sätt man vill, skyltföretag hjälper gärna till med rådgivning vad gäller att välja och designa så att ni hittar just den skylt som passar bäst.

De vanligaste ljusskyltarna att använda är ljuslådor, neonskyltar, diodskyltar och externt belysta skyltar.

Vad består en ljusskylt av?

Fronten på ljusskyltar som är belysta bakifrån är oftast tillverkade av aluminiumprofil, vinylfolie eller akrylplast och är då belysta av lysrör eller dioder. Lysrör är den vanligaste ljuskällan att använda med dioder kan hjälpa till att göra skylten mycket tunnare. Ljusskyltar som neonskyltar är belysta av formade ljusrör av olika färger som sitter på utsidan av skylten.

Företaget där du beställer skyltar brukar fixa att montera skylten på platts för att göra det så enkelt för dig som möjligt.Läs mer om ljusskyltar


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar