Start > Olika skyltar > Ljuslådor

Ljuslådor

Ljuslådor ingår i kategorin fasadskyltar. Med en ljuslåda kan du känna dig säker att din skylt kommer att synas dygnet runt, på dagen fungerar ljuslådor som en vanligt skylt och när det är mörkt så är den belyst.

Olika ljuslådor

Det finns en mängd olika varianter av ljuslådor, det vanligaste är att de är rektangulärt formade med det finns alla möjliga olika former. Det är viktigt att din ljuslåda passar bra in där den ska vara så tänk efter rejält innan du bestämmer dig. Skylttillverkare brukar ofta kunna hjälpa till med design och val av ljuslåda.

Vad består en ljuslåda av?

Ljuslåda

Ljuslådor är kvadratiskt formade skyltar som är belysta invändigt av ett eller flera lysrör. På "lådan" sitter det en duk med motivet tryckt på som ljuset från lysrören lätt lyser igenom så att motivet lyses upp.

Användningsområden

Dubbelsidiga ljuslådor får som bäst användning där det passerar mycket folk så den kan ses från båda hållen. Ljuslådor går att använda på en mängd olika ställen som till exempel att montera den på en fasad eller kanske en skyltpelare, det går också bra att använda ljusskyltar inomhus.

Ljuslådor är det vanligaste att använda inom flygplansreklam. Det finns en mängd olika ljuslådor som är strategiskt placerade runt om på flygplatser så att rätt målgrupp upptäcker dem när de går förbi.

Montera ljuslådor

Ljuslådor är relativt enkla att montera. Det är vanligt att använda en spännduk som enkelt skruvas fast på lådan utan att ta hjälp av något expert, men kontakta gärna ditt skyltföretag och fråga mer om hur just dem monterar sina ljuslådor.
Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar