Start > Olika skyltar > Dörrskyltar

Dörrskyltar

Dörrskylt

En dörrskylt ska svara på frågan "vad finns på andra sidan dörren?". Den ska berätta vad som kan förväntas, hålla undan obehöriga, ge information i nödsituationer och allt som kan tänka sig behövas veta.

Typer av dörrskyltar

Det finns ett antal olika metoder och material att tillverka dörrskyltar. Nedan står det mer om fördelar respektive nackdelar som finns med olika material och olika sätt att printa text på dörrskyltar. Läs gärna vidare för att se vilken dörrskylt som passa bäst för just dig.

Emaljskyltar

Dörrskylt

Emaljskylt passar bra för dem som vill ha en traditionell och klassisk stil på sin skylt. Emaljskyltar är handgjorda med hjälp av en gamma tillverkningsmetod som ger skyltarna ett unikt och väl bearbetat utseende

Emalj framställs av lera, vatten och glas, emaljen hettas upp till höga temperaturer vilket upprepas flera gången för varje lager färg. Den här metoden gör att skylten tål väder och vind väldigt bra vilket gör att de passar mycket bra till ytterdörrar.

Graverade skyltar

Graverade skyltar i metal ser trendiga och stiliga ut. Det finns en mängd olika varianter av graverade skyltar och det är din kreativitet som sätter gränserna

Det vanligaste är att tillverka graverade skyltar av tunna aluminium- eller mässing plattor som bara är cirka 3 mm tjocka. Motivet graveras eller fräses ur plåten och sedan slipas och lackas plåten. En annan typ av graverad dörrskylt är att ha en lite tjockare ljusskylt som är upplyst av dioder.

Gjutna skyltar

Gjutna skyltar förmedlar stabilitet och kvalitet, de håller långe och kräver lite underhåll. Det är däremot inte det billigaste alternativet. Det finns ett flertal olika metoder att gjuta skyltar men de vanligaste är sandformning och vaxgjutning. Sandformning är de billigare av de två men kräver mer efterarbete och kan inte utföras med lika hög precision.

En gjuten skylt kan inte bara användas som dörrskylt utan kan även användas i större format till t.ex. fasader som fasadskyltar.

Glas- och Akrylskyltar

Glas- eller akrylskyltar ger ett modernt intryck. Motivet på en sådan dörrskylt kan göras av digitaltryck, screentryck, gravyr eller urfräsning. Det går också att kombinera dessa tekniker för att få en ännu häftigare dörrskylt.

Trä-och stenskyltar

Trä och stenskyltar ger ett naturligt intryck. Skyltar av trä passar perfekt på inomhusdörrar av trä. Anledningen till att träskyltar passar bättre inomhus än utomhus är för att de tar mycket stryk av utomhusklimatet. Dörrskyltar i trä kan lätt formas och se ut precis som ni önskar.

Skyltar av sten passar däremot perfekt utomhus och kräver minimalt med underhåll. Stenskyltar tillverkas i marmor eller granit och eran text eller logo skärs ut med hjälp av vattenskärning.

Montera dörrskyltar

En färdig dörrskylt år enkel att montera du kan antigen skruva fast den i dörren eller i vissa fall bara limma eller klistra fast dem eller kanske till och med hänga upp den på en krok, allt beror på hur skylten är designad.
Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar