Start > Olika skyltar > Bildekor

Bildekor

Vad är en bildekor?

Bildekor är en bild eller en text som trycks på din bil och förvandlar bilen till en rullande reklampelare. En bildekal är liknande en stor klisterlapp. Motivet trycks på en lackad pappersbit som har klister på baksidan. När trycket är färdigt så skärs dekalen så att bara själva trycket återstår, på så sätt kommer bilens lack att synas genom bildekalen. Bildekor tål vatten och sitter kvar på bilen ändå tills du bestämmer dig för att ta bort dem.

Användningsområde

En bildekal används i mest bara på bilar men det är också möjligt att ha en bildekal på en långtradare eller en båt. Oftast så används det för att göra reklam med det kan också nyttjas genom till att göra en bil mer personlig.

Material

Bildekor består av flera olika lager. Understa lagret är klisterlagret som skyddas av vaxpapper, nästa lager är själva trycket som variera vilket material det är gjort av, kan till exempel vara av vinyl. yttersta lagret är ett lacklager vilket fungerar som bildekalens ytbehandling. De här materialet gör att det lätt går att tvätta bord bildekalen om man skulle ångra sig, i de flesta fallen är det bara att använda ett speciellt slags tvättmedel.

Montera bildekor

Många skyltföretag erbjuder helfoliering av bildar och liknande fordon. Hela bilen kläs då in med ett skyddande folie med din bild och/eller text printat på. Enklast är då att ta bilen till företaget som tillverkar bildekalen och låta dem montera bildekalen, om du däremot känner dig händig och vill montera den själv så brukar det gå att få dekoren hemskickad så att du själv kan montera den.
Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar