Start > Olika skyltar > Banderoller

Banderoller

Vad är en banderoll?

En banderoll är en stor duk med tyck på som kan innehålla allt från en enkel text till en högupplöst bild. Det finns många skylttillverkare som erbjuder tjänsten att hjälpa till med designen av din banderoll för att få den att se bra och proffsig ut.

Öljetter för att fästa banderollerna brukar tillverkas i aluminium eller plast och har en diameter på ca. 10 till 30 cm. Banderoller brukar levereras med öljetterna färdigmonterade av skylttillverkaren.

Banderoller är billigare att tillverka många av så det är vanligt med mängdrabatt på banderoller.

Banderoll

Användningsområden

Banderoller används mycket framförallt för att de är smidiga och kan enkelt skylta där det annars är ont om tid att montera upp en skylt. Det betyder att banderoller är en snabb, bra och billig lösning.

Vanligtvis brukar banderoller användas till att skylta på t.ex. arenor, fasader och byggnadsställningar. Men kan användas i stort sett överallt där det snabbt och enkelt behöver skyltas för något.

Material

PVC - Mycket slitstarkt material som håller både när det regnar och när solen skiner. Är också enkelt att torka av bara genom att använda en trasa. Det passar speciellt bra eftersom att banderoller av PVC-plast tål väder och vind mycket bra.

Polyester - Används mest till banderoller som ska kunna monteras upp och ner ett par gånger. Fördelen är att det med polyester blir lättare att vika och väger dessutom mindre men nackdelen är att polyester tyg inte är lika hållbart som PVC-plast.Läs mer om banderoller


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar